查看: 831|回复: 0
收起左侧

小升初英语易错知识点总结(附练习及答案)

[复制链接]
发表于 2019-1-3 09:51:19 | 显示全部楼层 |阅读模式

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
1、写出完全形式:
1.who's=who is            
2.she's = she  is
3.he's = he  is               
4.what's = what is
5.where’s= where is      
6.we're = we are
7.you're = you are           
8.that's = that  is
9.I'm = I am                  
10.isn't = is not
11.aren't = are not         
12.they're =  they are
13.don't = do  not         
14.let's = let  us
15.can’t = can  not      
16. it's = it  is
17. I’ve = I  have            
18. I’d = I would
19. hasn’t = has  not

2、写出下列单词的复数形式:
1.bus  ——      buses            
2.box   ——     boxes
3.glass  ——    glasses         
4.class    ——  classes
5.watch  ——  watches        
6.mango ——  mangoes
7.firefly  ——  fireflies         
8.sheep  ——  sheep
9.people ——   people      
10.man  ——   men
11.woman —— women   
12.apple ——  apples
13.family —— families      
14.library ——  libraries
15.baby —— babies         
16.boy ——   boys
17.toy  ——  toys               
18.child ——children
19.foot —— feet               
20.strawberry— strawberries
21.horse ——  horse            
22.policeman—policemen
23.dress —— dresses         
24. fish ——  fish
25.tooth ——   teeth            
26.country — countries
27. foot —— feet               
28.dragonfly —dragonflies
29.me  ——  us                    
30.building——buildings
31. cloth——clothes         
32. this ——   these
33. that ——those            
34.circle  —— circles
35.story —— stories

3、反义词或对应词:
1.same —— different
2.new  ——old
3.old ——young
4.short —— long
5.big ——small
6.tall —— short
7.yes  —— no
8.open —— close
9.hot —— cold
10.here —— there
11.sit ——stand
12.up  ——down
13.thin  ——fat
14.father —— mother
15.right  —— wrong
16.black ——white
17.this —— that
18.these —— those
19.boy —— girl
20. grandfather  —— grandmother
21.man  ——woman
22.husband —— wife
23.aunt—— uncle
24.brother——  sister
25. he —— she
26. left ——  right
27. go ——come
28. nurse ——doctor
29. good ——bad
30. minus —— plus
31. his  —— her
32. busy—— free
33. hand ——foot
34. legs —— arms

4、近义词:
1. desk—— table
2. like—— love
3. often—— usually
4. start—— begin
5. great—— good

5、同音词:
1. to too   two
2. right  write
3. no know
4. for  four
5. hear  here
6. I eye
7. see (C) sea
8. son  sun
9. be (B)  bee
10. there  their
11. U  you
12. Y  why
13. by buy   bye
14. pair pear
15. R are
16. whose who’s
17. aunt aren’t

6、现在分词:
1. swim ( 现在分词 )——swimming      
2. come( 现在分词 )—— coming
3. dance (-ing形式)——  dancing         
4. ski (-ing形式)  ——skiing
5. sit (-ing形式)——  sitting            
6. fly (-ing形式) —— flying
7. stay (-ing形式) ——  staying         
8. travel (-ing形式)  ——travelling
9. cry (-ing形式)  ——crying            
10. play (-ing形式) —— playing
11. listen (-ing形式) —— listening      
12. collect (-ing形式) —— collecting
13. make (-ing形式) ——making        
14. take (-ing形式) —— taking
15. write (-ing形式)——  writing         
16. read(-ing形式)  ——reading
17. clean (-ing形式) ——cleaning        
18. sing (-ing形式)——  singing
19. sweep (-ing形式) ——sweeping      
20. run (-ing形式)  ——running

7、综合:
1. study (第三人称单数)——  studies
2. students(名词所有格)——students
3. sister(名词所有格)——sisters
4. two(序数词) —— second
5. have(第三人称单数)—— has
6. cat (名词所有格)  —— cats
7. Tom(名词所有格) ——Toms
8.teacher(动词)   —— teach
9. cry(第三人称单数) ——cries
10.Nancy(名词所有格) —— Nancys
11. can(否定式) ——  cant
12. good(比较级)——better
13.catch(第三人称单数) ——catches
14. wash (第三人称单数)——washes
15. quickly(形容词) —— quick
16. visit(名词)  ——visitor
17. China(形容词) —— Chinese
18. French(名词) —— France
19. quiet(副词)  ——quietly
20. one(序数词) —— first
21. cook(第三人称单数)  ——cooks
22. do(第三人称单数)  ——does
23. beautifully(形容词)  ——beautiful
24. many (比较级)  ——more
25. Australian(名词)—— Australia
26. brush(第三人称单数) —— brushes
27. work(名词)——worker


练习题
1.What are these?_____.
A.That’s a book   
B.They are books   
C.It’s a book   
D.These are books

2.May I try on the jeans? Yes,you_____.
A.should         
B.can            
C.must         
D.need

3.We can see some apples ______ the treeand a bird ______ the tree.
A.in,on           
B.on ,in         
C.in,in         
D.on,on

4.Are you going to ______now?  
No,not now. ______  are having dinner.
A.Turner’s,The Turners           
B.the Turner,Turners
C.the Turners’,The Turner     
D.Turners,the Turners

5.How many birds are there in the tree?
  ______ .
A.It’s three     
B.There isn’t any   
C.They are three   
D.There aren’t any

6.I’ve got five____ and two ___.
A.photo,tomato     
B.photoes,tomatoes   
C.photos,tomatoes  
D.photos,tomatos

7.How much orange ______  in the bottle?
A.there is
B.is there
C.there are   
D.are there

8.Have you got any meat?   
  ______
A. No,I haven’t got   
B.Yes,I got
C.Yes, I have   
D.No, I got

9.Are there any______ on the farm?
A.horse  
B.chiken   
C.sheep   

10.______ lessons are very interesting.
A..Swim   
B.Swiming   
C.Swimming

11.The new film is ______ tonight.
A.in        
B. on         
C. for      
D.at

12.Would you like to come to my party?  Yes,      
A.I would   
B.I do         
C. I’d love   
D.I’d love to

13.Daming’s sister______ beautiful clotheson Sunday.
A.puts on   
B.wear      
C.put on   
D.wears

14..My brother is ______the school footballteam.
A. in      
B.on         
C. at         
D.for

15.Look!_____
A.Here the bus comes   
B.Here comes the bus  
C.The bus comes here   
D.Here the bus come

16.The young man likes ___a black hat.
A.To put on   
B.wears   
C.wearing  
D.putting on

17. ______down your names on the paper.
A.To write     
B.Writes   
C.Write     
D.Writing

18.Do you often______ the Internet?
A.surf        
B.send     
C. give        
D.make

19.They sometimes ___ some articles fromthe computer.
A.open   
B.print     
C.download     
D.visit

20.We______ send emails to friends.
A.don’t often   
B.often don’t   
C.not often   
D.aren’t often

21.Dad,______is my deskmate,Xiao Hua.
A.he      
B.she         
C.this     
D.that

22.What are these?
___are feet.
A.These   
B. It      
C. They   
D. They’re

23. What’s______  like in autumn?
A.weather     
B.the weather   
C.a weather

24.He can______      .
A.cook      
B.cooks         
C.to cook

25.I like______        .
A.sing         
B.singing      
C.sings

26.Dad,this is Miss White.

___ ,Miss White?      
A.What’s your name      
B.How do you do
C.Hello               
D.How vare you

27. ____,what’s your name?
A.Hi        
B.Good         
C.Sorry     
D.Yes

28.Martin,please sit down.
____.
A.I’m OK   
B.Nice to meet you   
C.Thank you

29. ___some tea and milk in the fridge.
A.There is  
B.There are   
C.Has got   
D.There have

30.You can see a big desk___the blackboard.
A.at front   
B.in front of   
C.in the front of   
D.in front

参考答案
1B 2B 3B 4A 5D 6C 7B 8C 9C 10C 11B 12D 13D14B 15B 16C 17C 18A 19C 20A 21C 22C 23B 24A 25B 26B 27C 28C 29A 30B

欢迎加入《VV升学帮家长论坛》官方QQ群
阶段 名称(点击名称加群) 群号 适合群体 状态
幼升小 幼升小家长群 667904972 幼儿园家长 欢迎加入
小学 1-3年小学家长群 725158805 1-3年级家长 欢迎加入
2021届小升初群 784534146 三年级家长 欢迎加入
2020届小升初名校1群 719590917 四年级家长 欢迎加入
2019小升初名校1群 641968933 新六年级家长 欢迎加入
2019小升初名校2群 746236783 新六年级家长 欢迎加入
2019西川小升初1群 581048419 新六年级家长 欢迎加入
2019西川小升初2群 478347254 新六年级家长 欢迎加入
2019绵阳名校小升初 461718055 新六年级家长 欢迎加入
师大一中小升初咨询群 437430376 新六年级家长 欢迎加入
2019嘉祥小升初群 365045641 新六年级家长 欢迎加入
2019成实外小升初群 313140549 新六年级家长 欢迎加入
初中 成都2021中考1群 377052703 新初一家长 欢迎加入
成都2021中考2群 154614478 新初一家长 欢迎加入
成都2021中考3群 377052703 新初一家长 欢迎加入
【vv 帮】2020届中考群 377052703 初一家长 欢迎加入
【vv帮】19初中家长群 173586328 初二家长 欢迎加入
【vv帮】2018中考家长群 377052703 初三家长 欢迎加入
回复

使用道具 举报

使用 高级模式(可批量传图、插入视频等)
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

快速回复 返回顶部 返回列表